21. heinäkuuta 2018

Miiru on astutettu!

Keräsin oman laumani autoon ja suuntasin kotteron nokan kohti Joensuuta, tarkemmin Hammaslahtea. Matkan tarkoituksena ison mustan riiuureissu ja sehän sujui ihan odotusten mukaan. Huomenna vielä kertausharjoitus ja sitten muutama päivä mökkilomaa päälle. Matkanteko on aavistuksen rasittavaa kun kolmikkoon kuuluu juoksunarttu, kokenut naistenmies ja krooninen säheltäjä mutta ainakin illalla nukahtaa ongelmitta eikä tarvitse laskea lampaita.

Miirun sulhaseksi valikoitui 7-vuotias herrasmies Into (O'Boy Krosandra), jolla on kolme pentuetta ja miltei kaikki pennuista ovat luustoltaan priimaa. Into on luonnetestattu hyvällä tuloksella, kaikki osa-alueet olivat plussalla (+169p). Into on myös Suomen muotovalio. A-lonkat, terveet kyynärät, selkä LTV1, VA0, SP0. Koko ikänsä se on ollut perusterve, ei kutise eikä rapsuta eikä tarvitse katsoa mitä kuppiin laittaa, samanlainen siis kuin Miirukin. Intolla itsellään on korkea sukusiitosprosentti,  mutta tässä pentueessa se kutistuu vähän alle neljään neljällä sukupolvella laskettuna (6,25% on serkusparitus). Sukusiitosprosentti olisi helppo pudottaa nollaan käyttämällä 1-2 vuotiaita uroksia, mutta itse käytän mielummin vanhaa tervettä urosta kuin siivoisin sukusiitosprosenttia näyttämään kauniilta. Totuus on kuitenkin se, että kanta on pieni ja kaikki tsekinpaimenet ovat samasta puusta veistettyjä eikä sairauksista vapaita linjoja ole olemassakaan.

Astutus oli helppo ja vaivaton, 20 minuuttia ne oli nalkissa eikä onneksi saatu edes vettä niskaan. Kumpikin vanhemmista on mahtavia perhekoiria ja samanlaisia toivon pennuistakin tulevan 💝

Yhdistelmä koiranetissä

Into ja Miiru



FI MVA O'Boy Krosandra "Into" nuorena poikana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti